Skip to content

NIEUWJAARSCONCERT

The Roaring Twenties

zondag 15/01/2023
15:00
Kursaal Oostende
€ 44,25 - 39,25

Het Belgian National Orchestra zet het nieuwe jaar in onder leiding van de Amerikaanse dirigent Ryan McAdams. Naast werk van de walsenkoning Johann Strauss Jr. – onder andere het bekende An der schönen blauen Donau – speelt het orkest ook enkele opera- en operettefragmenten van Jacques Offenbach en filmmuziek van Nino Rota.

De Frans-Duitse componist Jacques Offenbach staat bekend als vader van het operettegenre. Een van zijn bekendste werken is La belle Hélène, een parodie op de Trojaanse oorlog. Offenbach schreef ook meer serieuze werken zoals de romantische opera Les Fées du Rhinen en zijn magnus opus Les contes d’Hoffmann. Dat laatste werk bundelt enkele fantastische vertellingen van E.T.A. Hoffmann tot een vijfdelige opera met de schrijver als (ongelukkig verliefde) protagonist. De Barcarole, een Venetiaans gondellied, opent het vierde bedrijf waarin Hoffmann in Venetië de courtisane Giulietta leert kennen.

Nino Rota is de geschiedenis gegaan als de componist van de filmmuziek van The Godfather-trilogie en van de films van Federico Fellini. Tijdens het Nieuwjaarsconcert weerklinkt muziek uit de Fellini-films 8 ½ (over een bekende Italiaanse filmregisseur die lijdt aan een ‘director’s block’) en Amarcord (eveneens autobiografisch, over Fellini’s jeugd in het fascistische Rimini van 1937).

NIEUWJAARSCONCERT
Nationaal Orkest van België o.l.v. Ryan McAdams

Programma
Antonín Dvořák, Carnival Overture, Op. 92
Jacques Offenbach, Grande Valse from: Les Fées du Rhin
Giuseppe Verdi, Dance No. 5, Ballabile from: Aida
Jacques Offenbach, Barcarolle from: Les contes d’Hoffmann
Jacques Offenbach, Overture from: La belle Hélène
Ottorino Resphigi, II. Tarantella from: La Boutique fantasque (based on music by Rossini)
Dmitri Shostakovich, Waltz No. 2 from: Jazz Suite No. 2
Nino Rota, Suite from: Amarcord
Nino Rota, Suite from: 8 1/2
Alberto Ginastera, Danza Final from: Estancia
Johann Strauss Jr., An der schönen blauen Donau

 

i.s.m. Rotary Torhout-Houtland

All night long

Dineren en overnachten

Een hapje eten voor het concert? Of gezellig nagenieten na de show? Geniet van een zorgeloze avond en boek een tafel en/of hotel in de buurt! Wij verzamelden enkele adresjes waar het heerlijk vertoeven is.

Play Video