Skip to content

OPERETTEPARELS

met Elise Caluwaerts en Marco Bakker

vrijdag 12/05/2023
20:00
Concertgebouw Brugge
47 - 42 - 37
Operetteparels met Elise Caluwaerts (sopraan) en Marco Bakker (Bariton)

European Philharmonia o.l.v. Walter Proost

Tijdens het gevarieerde programma "Operetteparels" wisselen grote bekende operettemelodieën zoals het Viljalied en Lippen Sweigen uit Die lustige Wittwe, Spiel auf deiner Geige en Lagunen Walzer af met een selectie schitterende liederen van onder andere Robert Stolz en natuurlijk de grote Strauss klassiekers.

Door alle tijden heen is het operetterepertoire geliefd bij vele mensen.

Operette gelijkt wel op opera, maar de onderwerpen zijn vaak minder serieus en net dat maakte het genre toegankelijker.  Operette ontwikklde zich in het midden van de 19de eeuw in Frankrijk met vooral Jacques Offenbach als voortrekker.  Het was Franz von Suppé die de Franse Operette vertaalde naar de Weense traditie, waar Johann Strauss Jr. zorgde voor de allergrootste successen.  Zijn werk en traditie werd daarna verdergezet door vooral Franz Léhar en Robert Stolz.

Wie kijkt niet uit om te genieten van een operette namiddag met de koning van de operette, Marco Bakker met aan zijn zijde Elise Caluwaerts.

All night long

Dineren en overnachten

Een hapje eten voor het concert? Of gezellig nagenieten na de show? Geniet van een zorgeloze avond en boek een tafel en/of hotel in de buurt! Wij verzamelden enkele adresjes waar het heerlijk vertoeven is.

Play Video